غذای هریسه کیش

معرفی:غذای هریسه خوراکی بسیار قدیمی و پرطرفدار در شهرهای جنوبی ایران است که به اعتقاد برخی هلیم از مشتقات هریسه می‌باشد. هریسه در لغت به معنای خوراکی است که از پختن غلات یا حبوبات به همراه آب یا شیر بدست می‌آید و گاهی به آن گوشت یا شکر اضافه می‌شده است. مراحل پخت این خوراک لذیذ کم است، اما برای رسیدن به نتیجه عالی نیاز به کمی صبر و حوصله دارد.

غذای هریسه کیش

مواد لازم:

گوشت گوساله                   500 گرم

گندم پوست کنده یا بلغور      500 گرم

زرد چوبه                         به دلخواه

نمک به میزان لازم             به میزان لازم

دارچین                           به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس هریسه:

آرد گندم                        2 قاشق غذاخوری

آبلیمو                           نصف لیوان

شکر                             1 لیوان

آب                                2 لیوان

زردچوبه و دارچین           به میزان لازم

غذای هریسه کیش

طرز تهیه:بلغور گندم را از شب قبل خیس کنید. گندم خیس خورده را به همراه گوشت گوساله (نیازی به خرد کردن گوشت نیست) و آب به میزان کافی (حداقل سه لیتر) روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزد و آب آن کم شود. در اواخر طبخ نمک و دارچین به آن بیافزایید و اگر کاملا پخته شده بود (گوشت کاملا نرم شده باشد) و آب بسیار کم شده، هریسه را از روی شعله بردارید.بعد همه مواد را بوسیله میکسر قلمی یا مخلوط کن خوب میکس کنید تا یکدست شود و دانه درشتی نداشته باشد. (اگر از مرغ با استخوان استفاده می‌کنید قبل از مخلوط کردن استخوان مرغ را جدا کنید). البته بطور سنتی با گوشت کوبی که از چوب درخت نخل تهیه شده این کار را انجام می‌دهند. اگر بعد از مخلوط شدن کمی شل بود می‌توانید دوباره روی حرارت بگذارید تا خوب سفت شود.برای تهیه سس هریسه می‌بایست تمام مواد را با هم مخلوط کرده، روی حرارت بگذارید تا کاملا غلیظ شود. البته می‌توانید ابتدا شکر را کاراملی تهیه کنید و بعد بقیه مواد سس را بیافزایید. سس را در ظرفی جداگانه بریزید و در کنار هریسه بگذارید تا هر کس بنا به ذائقه خود از سس استفاده کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید